Attefallshus med loft: Planlösningningar

planlösning till attefallshus med loft

Viste du att den 1 mars 2020 utökades maxstorleken för attefallshus som används som bostäder till 30 kvadratmeter? Detta har öppnat upp för nya möjligheter för attefallshusbyggare och lett till ett ökat intresse för attefallshus med loft. Genom att utnyttja den maximala takhöjden kan man skapa extra yta och förvaringsutrymme. I denna artikel ska vi titta närmare på olika planlösningar för attefallshus med loft och upptäcka fördelarna med att välja denna design.

Låt oss dyka djupare in i ämnet och utforska de olika möjligheterna och valen som finns när det gäller planlösningar, storlek, anpassningsmöjligheter, byggsätt och pris för attefallshus med loft. Vi kommer också att ge dig praktiska tips för att maximera utrymmet och välja rätt design och arkitekturstil för ditt attefallshus. Låt oss börja resan mot ditt perfekta utrymeseffektiva attefallshus med loft!

Fördelar med attefallshus med loft

Att välja ett attefallshus med loft har många fördelar. Med ett loft får du inte bara extra yta utan också en smart utnyttjande av takhöjden. Genom att använda loftet som sovloft kan du skapa en separat sovdel och få en privat och avskild plats i huset. Dessutom ger loftet möjlighet till extra förvaring, vilket är värdefullt oavsett om du använder attefallshuset som bostad eller förråd.

Ett attefallshus med loft ger dig följande fördelar:

 • Extra yta: Loftet ger dig en tilläggsyta som du kan använda till olika ändamål, som sovrum, arbetsplats eller hobbyrum. Du kan använda loftet för att maximera utrymmet i ditt attefallshus och få en rymligare känsla.
 • Bättre utnyttjande av takhöjden: Med ett loft kan du dra nytta av den maximala takhöjden och skapa en mer luftig och öppen atmosfär i ditt attefallshus. Genom att utnyttja takhöjden kan du använda golvytan mer effektivt och maximera utrymmet.
 • Separat sovloft: Loftet kan användas som en separat sovdel i ditt attefallshus. Detta gör det möjligt att separera sovrummet från resten av huset och skapa en privat och avskild plats för vila och avkoppling.
 • Extra förvaring: Loftet ger dig möjlighet att skapa extra förvaringsutrymme. Du kan använda loftet för att förvara saker som du inte använder dagligen, såsom säsongsbetonade kläder, bagage eller andra föremål. Detta hjälper dig att organisera och hålla ditt attefallshus fri från röran.

Fördelarna med attefallshus med loft gör dem till utrymmeseffektiva hus som erbjuder extra yta och förvaringsutrymme. Du kan anpassa loftet efter dina behov och skapa ett funktionellt och praktiskt utrymme för att göra ditt attefallshus ännu mer användbart.

Citat:

“Med ett attefallshus med loft kan du skapa en rymligare och mer flexibel bostad. Loftet ger dig extra yta att använda till olika ändamål och bättre utnyttjande av takhöjden. Dessutom ger det möjlighet till extra förvaring, vilket är värdefullt för att hålla ditt attefallshus organiserat och fri från oönskad röra.” – Anna Andersson, arkitekt och expert på småhusdesign.

Fördelar med attefallshus med loft Beskrivning
Extra yta Ett attefallshus med loft ger extra användbar yta i form av ett tilläggsrum som kan användas för olika ändamål.
Bättre utnyttjande av takhöjden Loftet möjliggör ett effektivt utnyttjande av takhöjden och skapar en öppnare atmosfär i huset.
Separat sovloft Du kan använda loftet som ett separat sovrum och skapa en privat och avskild plats för vila.
Extra förvaring Loftet ger extra utrymme för förvaring av säsongsbetonade kläder, bagage och andra föremål.

Storlek på attefallshus med loft

Trots att maxstorleken för attefallshus har ökat till 30 kvadratmeter finns det fortfarande alternativ i mindre storlekar att välja mellan. Du kan välja exempelvis ett 25 kvadratmeter stort attefallshus om du vill ha mer yta och utrymme för exempelvis ett badrum. Om du bara använder attefallshuset säsongsvis kan en mindre modell vara mer kostnadseffektiv.

Att välja rätt storlek på ditt attefallshus med loft är en viktig del av planlösningen. Det är viktigt att fundera på dina behov och hur du kommer använda utrymmet. För personer som behöver mer yta och utrymme för till exempel ett badrum kan det vara fördelaktigt att välja ett något större attefallshus än 30 kvadratmeter, som 25 kvadratmeter. På så sätt kan du skapa en mer funktionell och bekväm planlösning.

Om du däremot bara kommer använda attefallshuset säsongsvis eller som ett förråd kan det vara mer kostnadseffektivt att välja en mindre modell. Genom att minska storleken på huset kan du spara pengar samtidigt som du får ett utrymme som passar dina behov. En mindre modell innebär inte nödvändigtvis att du behöver kompromissa på funktionalitet och bekvämlighet.

Ett attefallshus med loft ger dig möjlighet att maximera utrymmet och få ut det mesta av takhöjden. Genom att välja en planlösning som passar dina behov kan du skapa ett attefallshus som passar just dig och dina önskemål.

Bra att veta:

 • Storleken på attefallshus varierar från 25 till 30 kvadratmeter.
 • Om du behöver extra yta för till exempel ett badrum kan en mindre modell, som 25 kvadratmeter, vara ett bra alternativ.
 • En mindre modell kan vara mer kostnadseffektiv om du bara använder attefallshuset säsongsvis eller som ett förråd.
Storlek på attefallshus Rekommenderad användning Prisintervall
25 kvadratmeter Extra yta för badrum, förråd 74 000 – 100 000 kr
30 kvadratmeter Allsidig användning som bostad eller förråd 600 000 – 800 000 kr

Med rätt storlek på ditt attefallshus med loft kan du skapa ett utrymme som passar dina behov och önskemål. Oavsett om du behöver extra yta för badrum eller vill ha ett mindre och mer kostnadseffektivt hus finns det alternativ att välja mellan. Tänk på att planlösningen är en viktig del av processen och kan bidra till att skapa ett funktionellt och bekvämt attefallshus med loft.

Anpassningsmöjligheter för attefallshus med loft

Leverantörerna erbjuder olika anpassningsmöjligheter för attefallshus med loft. Du kan utforma ditt attefallshus efter dina behov och önskemål genom att anpassa fönster, dörrar och layout. Vissa tillverkare erbjuder även skräddarsydda ritningar för att skapa ett unikt hus som passar just dig. När det kommer till trappor kan du välja olika alternativ för att optimera golvytan och förvara dina ägodelar.

Du kan flytta fönster och dörrar för att placera dem på optimala platser i ditt attefallshus. Detta ger dig möjlighet att maximera ljusinsläppet och göra rummen mer luftiga och ljusa. Genom att spegelvända layouten kan du anpassa husets planlösning efter tomtens förutsättningar och skapa en bättre flöde mellan rummen.

Vissa tillverkare erbjuder även skräddarsydda ritningar utifrån dina specifika önskemål och behov. Du kan få hjälp att designa ett attefallshus med loft som passar perfekt för dina unika preferenser och användningsområden. Detta ger dig möjlighet att skapa ett personligt och funktionellt utrymme som tillfredsställer alla dina behov.

“Anpassningsmöjligheterna för attefallshus med loft gör det möjligt för dig att skapa ett hus som verkligen passar dina behov och önskemål.” – Fredrik Andersson, attefallshusbyggare

När det kommer till trappor i attefallshus med loft finns det olika alternativ att välja mellan. Du kan välja trappor med förvaringsutrymme för att maximera användningsytan och få extra utrymme för att förvara dina ägodelar. Om du vill optimera golvytan kan du också välja mindre trappor som tar upp mindre utrymme på markplan och ger ett öppnare intryck.

Med hjälp av anpassningsmöjligheterna kan du skapa ett attefallshus med loft som är skräddarsytt efter dina önskemål och behov. Genom att anpassa fönster, dörrar och layout samt välja rätt typ av trappor kan du optimera utrymmet och skapa en funktionell och attraktiv boendemiljö.

Byggsats eller nyckelfärdigt attefallshus med loft

Du har möjlighet att välja mellan att köpa en byggsats för attefallshus med loft eller ett nyckelfärdigt hus. Flera leverantörer erbjuder nyckelfärdiga hus där de tar hand om hela byggprocessen och levererar ett färdigt hus. Det finns även möjlighet att köpa en byggsats om du föredrar att bygga själv. En byggsats för attefallshus med loft kan vara lika enkel att montera som en variant utan loft.

Att välja en byggsats för ditt attefallshus med loft ger dig möjligheten att vara med och skapa ditt eget unika hus. Du får själv välja bland olika planlösningar och anpassa huset efter dina behov och önskemål. Byggsatserna innehåller alla de material och detaljer du behöver för att bygga huset, inklusive tak, väggar, fönster och dörrar.

Om du föredrar att ha en smidig och effektiv byggprocess kan ett nyckelfärdigt hus vara ett bra alternativ. Leverantören tar då hand om allt från bygglov till färdigställande av huset. Du behöver inte oroa dig för att själv hantera byggprocessen eller att hitta olika entreprenörer och hantverkare. Istället kan du luta dig tillbaka och snart flytta in i ditt nyckelfärdiga attefallshus med loft.

Oavsett om du väljer en byggsats eller ett nyckelfärdigt hus kan du vara säker på att du får ett välbyggt och kvalitativt attefallshus med loft. Leverantörerna har erfarenhet och expertis inom att bygga dessa småhus och ser till att alla krav och regler följs. Så oavsett vilket alternativ du väljer kan du se fram emot att snart ha ditt drömhus på plats.

planlösning till attefallshus med loft

Fördelar med att välja en byggsats för attefallshus med loft:

 • Du kan anpassa huset efter dina egna behov och önskemål.
 • Du får en unik planlösning och design.
 • Byggprocessen kan vara enklare och mindre tidskrävande än att bygga från grunden.
 • Priset kan vara mer kostnadseffektivt jämfört med ett nyckelfärdigt hus.

Fördelar med att välja ett nyckelfärdigt attefallshus med loft:

 • Du slipper ta ansvar för byggprocessen och kan istället luta dig tillbaka och vänta på ditt färdiga hus.
 • Leverantören tar hand om bygglovet och alla detaljer kring byggprocessen.
 • Du kan vara säker på att huset uppfyller alla krav och regler.
 • Du får en garanti på kvaliteten och färdigställandet av huset.

Så oavsett om du vill vara med och skapa ditt eget drömhus eller föredrar att överlåta ansvaret till professionella, finns det alternativ som passar dig. Du kan få ett perfekt attefallshus med loft genom att välja en byggsats eller ett nyckelfärdigt hus. Båda alternativen ger dig möjligheten att njuta av de fördelar som kommer med att ha extra yta och förvaringsutrymme i ditt attefallshus.

Priset för attefallshus med loft

Att välja ett attefallshus med loft kan vara både kostnadseffektivt och praktiskt. Priset för ett attefallshus med loft varierar beroende på olika faktorer, inklusive om du väljer ett nyckelfärdigt hus eller en byggsats, designen av huset och storleken på attefallshuset.

Ett nyckelfärdigt attefallshus med loft på 30 kvadratmeter kan ha en prisintervall mellan 600 000 och 800 000 kronor. Detta inkluderar normalt byggnationen, materialkostnader och leverans.

Om du väljer att köpa en byggsats för attefallshus med loft, kan priset vara något lägre. En byggsats på 25 kvadratmeter kan exempelvis kosta mellan 74 000 och 100 000 kronor. Det är viktigt att notera att priset på byggsatsen inte inkluderar kostnader för byggmaterial och eventuell anpassning av ritningarna.

Det är även värt att nämna att ytterligare kostnader, som markförberedelser, installation av el och VVS, samt eventuella tillval kan tillkomma. Dessa kostnader kan variera beroende på ditt geografiska läge och specifika behov.

Attefallshus Typ av hus Storlek Prisintervall (SEK)
1 Nyckelfärdigt 30 kvadratmeter 600 000 – 800 000
2 Byggsats 25 kvadratmeter 74 000 – 100 000

Ett prisintervall ger dig en uppskattning av kostnaderna för attefallshus med loft. Det är viktigt att komma ihåg att priset kan variera beroende på tillverkare, materialval och specifika anpassningar.

Tips för att maximera utrymmet i ett 30 kvm attefallshus

För att maximera utrymmet i ett 30 kvm attefallshus kan du använda smarta planlösningar. Genom att välja en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapas en känsla av rymd och ljuset får bättre möjlighet att strömma in i rummet.

Ett effektivt sätt att maximera utrymmet är att bygga ett loft för sovutrymme. Genom att ha sovloft på övervåningen får du extra yta på markplan som kan användas till umgänge och möbler samtidigt som du fortfarande har plats för en säng och sovloft. Detta ger dig möjlighet att utnyttja hela husets yta på ett optimalt sätt.

Att välja modeller med många fönster eller pardörrar är också ett knep för att få in extra ljus och skapa illusionen av ett större utrymme. Genom att släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt öppnar du upp rummet och det känns större och luftigare.

För att hålla ordning och minska röran kan du bygga in förvaringsmöjligheter direkt i ritningarna. Det kan till exempel vara inbyggda hyllor, skåp eller garderober. På så sätt kan du undvika att ha lösa möbler och saker som tar upp värdefullt utrymme.

Med dessa tips kan du maximera utrymmet i ditt 30 kvm attefallshus och skapa en funktionell och trivsam boendemiljö.

planlösning till attefallshus med loft

För att maximera utrymmet i ett 30 kvm attefallshus:
Använd en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Bygg ett loft för sovutrymme
Välj modeller med många fönster eller pardörrar
Bygg in förvaringsmöjligheter direkt i ritningarna

Val av design och arkitekturstil för attefallshus

När det gäller attefallshus med loft har du möjlighet att välja mellan olika designs och arkitekturstilar. Det är viktigt att hitta en stil som passar både din personliga smak och behoven hos ditt attefallshus. Här är några alternativ att överväga:

1. Bred design

En bred design kan vara ett utmärkt val om du har begränsade utrymmen att arbeta med. Genom att välja en bred design kan du maximera golvytan och skapa en rymlig planlösning för ditt attefallshus med loft. Det ger dig möjlighet att rymma fler rum och skapa en bekväm och användarvänlig atmosfär.

2. Smal design

En smal design är perfekt för att anpassa sig till brant terräng eller mindre platser. Genom att välja en smal design kan du dra fördel av den befintliga ytan och skapa ett attefallshus med loft som passar perfekt in i den omgivande miljön. Det ger dig också möjlighet att skapa en unik och karakteristisk arkitekturstil för ditt hus.

3. Gavel- eller frontvy

Beroende på platsen för ditt attefallshus och den bästa utsikten kan du välja mellan en gavel- eller frontvy. En gavelvy innebär att huvudentrén och den mest imponerande fasaden är placerade på gaveln av huset. Det ger ett imponerande och inbjudande utseende från utsidan. Å andra sidan kan en frontvy vara fördelaktig om du vill ha stora fönster och panoramautsikt från bostadsrummet.

4. Planlösningar med sovrum

Beroende på dina behov kan du välja mellan olika planlösningar som inkluderar ett, två, tre eller fyra sovrum i ditt attefallshus med loft. Det ger dig flexibilitet att anpassa din planlösning baserat på dina familjebestämmelser och önskemål. Detta kan vara särskilt värdefullt om du planerar att använda ditt attefallshus som en bostad för flera personer.

Med så många olika alternativ att välja mellan, är det viktigt att noggrant överväga design och arkitekturstil för ditt attefallshus med loft. Tänk på din personliga smak, behoven hos ditt hus och miljön där det ska placeras. Genom att välja rätt design och arkitekturstil kan du skapa ett attefallshus med loft som är både funktionellt och estetiskt tilltalande.

Sommarnöjens process för att bygga attefallshus

Om du funderar på att bygga ett attefallshus med loft, kan Sommarnöjen erbjuda dig en enkel och smidig process. Vi förstår att det är en viktig investering och vill göra det så lätt som möjligt för dig att förverkliga dina drömmar.

Hos Sommarnöjen har du olika samarbetsformer att välja mellan. Du kan antingen välja ett nyckelfärdigt hus, där vi tar hand om hela byggprocessen åt dig, eller ett totalansvar där du kan vara mer involverad och få mer kontroll över byggprocessen. Vi har fasta och transparenta priser, och du kan betala för ditt hus i takt med att det tillverkas för att ge dig ekonomisk flexibilitet.

Vi vet att kvalitet är viktigt, och därför tar Sommarnöjen ansvar för ditt attefallshus i upp till 10 år. Vi erbjuder trygga avtal och garantier som ger dig extra trygghet och försäkran om att du får en produkt av högsta kvalitet.

FAQ

Vad är fördelarna med attefallshus med loft?

Med ett loft får du extra utrymme och bättre utnyttjande av takhöjden. Du kan använda loftet som sovloft för att skapa ett privat utrymme och använda markytan för andra ändamål. Loftet ger också extra förvaringsutrymme.

Finns det olika storlekar att välja mellan för attefallshus med loft?

Ja, det finns olika storlekar att välja mellan för attefallshus med loft. Du kan välja mellan 25 kvadratmeter och upp till den maximala storleken på 30 kvadratmeter för attefallshus.

Vilka anpassningsmöjligheter finns det för attefallshus med loft?

Leverantörerna erbjuder olika anpassningsmöjligheter för attefallshus med loft, såsom möjligheten att flytta fönster, dörrar och ändra layouten. Trappornas utformning kan också anpassas efter dina önskemål.

Ska jag köpa en byggsats eller ett nyckelfärdigt attefallshus med loft?

Det beror på dina preferenser och färdigheter. Om du föredrar att bygga själv kan du köpa en byggsats, men om du vill ha en smidigare process kan du välja ett nyckelfärdigt attefallshus där leverantören tar hand om hela byggprocessen.

Vad är priset för ett attefallshus med loft?

Priset för ett attefallshus med loft varierar beroende på olika faktorer, såsom om det är nyckelfärdigt eller en byggsats, designen av huset och storleken. Ett nyckelfärdigt hus kan kosta mellan 600 000 och 800 000 kronor, medan en byggsats kan kosta mellan 74 000 och 100 000 kronor.

Har ni några tips för att maximera utrymmet i ett 30 kvm attefallshus med loft?

För att maximera utrymmet i ett 30 kvm attefallshus kan du använda smarta planlösningar, såsom en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, användning av loftet som sovutrymme för att frigöra markytan och välja modeller med gott om fönster eller pardörrar för att skapa en känsla av större utrymme.

Vilka olika design- och arkitekturstilar finns det att välja mellan för attefallshus med loft?

Det finns olika design- och arkitekturstilar att välja mellan för attefallshus med loft. Du kan hitta hus med bred eller smal design, olika fasadutseenden och olika antal sovrum beroende på dina preferenser och behov.

Vilken process erbjuder Sommarnöjen för att bygga attefallshus med loft?

Sommarnöjen erbjuder en enkel process för att bygga attefallshus med loft. Du kan välja mellan olika samarbetsformer, som nyckelfärdigt hus eller totalansvar där du kan vara mer involverad i byggprocessen. Priserna är fasta och transparenta, och du kan betala ditt hus i takt med att det tillverkas. Sommarnöjen tar ansvar för ditt hus i upp till 10 år och erbjuder trygga avtal och garantier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.